Starta eget inom catering

Det finns personer som älskar att laga mat och som gärna håller på med det dagarna i ända. För en del av dessa har det fallit sig så väl att de kan jobba inom restaurangbranschen eller med catering. Det senare är en bransch som vuxit till sig de senaste åren, allt fler väljer att beställa färdiglagad mat till de olika tillställningar. Många gånger är den godare än det man själv kan göra, och det är också inte så lätt att förbereda mat för många personer.

563-5-starta-eget-inom-cateringEfter ett tag som kock eller medarbetare kanske det är dags att ta steget fullt ut och starta eget. Helt klart kan detta kännas som en riktig utmaning för här gäller det att kombinera matlagning med ett visst affärssinne. Men med en bra ide’ och de rätta förutsättningarna kan det äntligen vara en möjlighet att jobba för sig själv med något som man trivs med. Mat behövs alltid, alla äter varje dag, och om man kan komma upp med en liten inriktning eller vinkel som ingen annan har så är det ännu lättare att lyckas med sitt projekt.

Catering är alltid rätt

Det finns flera bra tillfällen för att kontakta en cateringfirma. Firmafesten, bröllopet, 50- års kalaset eller kanske studentskivan. Eller helt enkelt när man har sin familjemiddag på en vanlig söndag. Det är ibland skönt att slippa tänka på maten och istället kunna koncentrera sig på gästerna eller kanske till och med på sig själv. Hos Fresh Catering hittar du catering för buffe i Stockholm och det finns många olika alternativ att välja bland.

Det är inte alls svårt att komma upp med en bra meny under planeringen för tillställningen. Cateringfirman vet vad som kan fungerar och hur mycket som behövs för varje gäst. De kan komma med förslag om hur ens egna önskemål kan uppfyllas, eller så kan man välja en av deras egna menyer. Med all den erfarenhet de har om catering och kunskap om mat så kommer det garanterat att bli en lyckad fest eller middag.

Komma igång med sin egen firma

En del går direkt från catering skolan till sin egen verksamhet, och det kan fungera bra i många fall. Andra föredrar att först jobba några år och bli riktigt van vid yrket, kanske prova på ett par olika anställningar för att lära sig de skiftande nyanserna som kan vara en daglig del av jobbet. Sedan gäller det att ha ett visst kapital och en plan för sin verksamhet. Det bästa är att göra allt på ett korrekt sätt redan från början och inte bara hoppas på det bästa. I denna artikel kan man läsa om kvinnan som följde sin cateringdröm.

För de som har en passion för matlagning kan en egen cateringfirma vara precis vad som behövs för att uppfylla ens drömmar. Samtidigt så kommer man i kontakt med en rad olika intressanta människor, det är inte bara ett slavande vid spisen. Dagens matkultur är dynamisk med rätter och kryddor från hela världen, samtidigt som hederlig gammal svensk husmanskost inte alls är försvunnen. Denna blandning av nytt och gammalt gör det ännu mer intressant att syssla med matlagning och catering.

Catering för olika tillställningar

En del cateringbolag har specialiserat sig på bröllop, vegetarisk mat eller andra lite mindre avdelningar. Andra gör allt, de kan erbjuda i stort sett vad som helst till vem som helst. Eftersom mat och bjudningar är en stor del av livet och det bara blir allt mer vanligt att hyra in någon för sina tillställningar så finns det en plats för alla sorter. Med catering kan det vara möjligt att driva eget och samtidigt syssla med något man trivs med.