Starta eget med nyttiga mellanmål 

De allra flesta tycker om att ha ett litet mellanmål både på förmiddagen och ett par timmar efter lunch. Man känner hur blodsockret börjar dala och hela kroppen blir trött. Med ett väl valt mellanmål så kan man dock klara av att avsluta arbetsdagen utan allt för stora problem. Det viktiga är att välja rätt, för annars kan det till och med ha den motsatta effekten.

363-5-nyttiga-mellanmalEtt nyttigt mellanmål är inte bara ett sätt att orka med dagen men är också en del av det dagliga intaget. Alla behöver vitaminer, mineraler, proteiner och alla andra byggstenar som kroppen använder för att fungera. Ibland kan man behöva lite extra av något särskilt ämne, som i förkylningstider eller om man har en brist. Men rent allmänt så kan en sund kost med nyttiga mellanmål vara lagom för att personen ska kunna hålla sig frisk. Genom att lägga till regelbunden motion så kan man bli i toppform.

Olika sorters mellanmål

Det är alltså inte det allra bästa att ta en kopp kaffe med en gräddbulle, även om det kan vara gott ibland. Och om man på det hela taget äter en bra kost så gör det absolut ingenting att gå utanför det sunda någon gång ibland. Poängen är hur man äter varje dag, de vanor som familjen skapat och den mat alla äter regelbundet.

Många har funnit att frukt är ett utmärkt mellanmål, det är ju också lite sött samtidigt som det är nyttigt. Varje säsong har sin egen specialitet även om man kan få det mesta året om nu för tiden. Faktum är att svenska folket inte äter tillräckligt med frukt och grönsaker, till trots för alla kampanjer som varit de senaste åren. Fruktshop kan leverera frukt direkt till kontoret. Detta är en vanlig förmån som ett stort antal arbetsgivare har satsat på. De har funnit att de anställda jobbar bättre om de får ett sunt mellanmål, något som gör dem piggare. Allt för mycket fett och socker, som det finns i de flesta kaffebröd, kan få en att bli trött istället. Men när det finns andra alternativ så är frestelsen att äta för mycket av det söta kraftigt reducerad.

Nyttiga mellanmål direkt till jobbet

Men det är ju inte bara frukt som är nyttigt och som passar bra för en liten paus. Hälsosamma alternativ har vuxit till sig nu när allt fler önskar äta biologiskt eller ekologiskt. En del saker är helt nya för många svenskar, som sjögräschips eller annat som kommer från fjärran länder. I den här artikeln kan man läsa om paret som startade företag för nyttiga mellanmål. De packar ner ett urval och levererar direkt till arbetsplatsen, de vet hur lite tid man har för att gå runt och tänka på sunda snacks.

Genom att variera sina mellanmål varje dag så blir det också lättare att hålla sig till den sunda linjen. En frukt på förmiddagen och kanske en mellanmålsbox på eftermiddagen. Det viktiga är att man på det stora hela får i sig all den näring som behövs och att man inte äter för mycket av sådant som gör en trött eller tjock.

Många gånger så är föräldrar mycket noga med vad deras barn äter. Man planerar alla måltiderna, inklusive mellanmålet, med omtanke och kunskap. En del barn är ganska stora innan de ens har smakat på socker, för att föräldrarna vill ge dem en så god start i livet som möjligt. Men även de vuxna har behov av denna omsorg. Om det finns leverans av mellanmål där man bor är det ett plus, men annars kanske det finns en fruktkorg på jobbet eller så kan man packa ner till sig själv samtidigt som man gör i ordning barnens mellanmål.