Så hittar du de mest prisvärda Attefallshusen 

Couple Relaxing on Porch

Att kunna bygga utan bygglov är en stor sak i Sverige. Vanligtvis så tar det både tid och är svårt att få tillstånd för allt du skulle vilja göra med din bostad eller tomt. Men med Attefallshusen och Friggebodarna så har du möjlighet att utnyttja din mark på ett helt nytt sätt. För det handlar om ganska stora kvadratmeter som du verkligen kan förvandla till något speciellt.

De kan användas som bodar för att förvara alla dina trädgårdsredskap, cyklar och annat som familjen vill kunna låsa in. Men de är också alldeles utmärkta för ett hemmakontor eller gäststuga. Ett stort antal modeller är också lämpliga för att bo året runt, de har mycket mer plats än du tror och är verkligen praktiska.

Snygga Attefallshus för alla smaker

Du kan bygga huset själv eller så beställer du ett nyckelfärdigt. Nu när de är så populära finns det flera mycket snygga modeller att välja mellan. Tänk efter hur du vill använda det och ta dig sedan en titt. En del bygger in sin grill i huset så att de kan ha ett litet uterum även när det börjar bli kallt. Eller kanske när det är en helt vanlig svensk sommar. Om du sätter upp det i anslutning till din veranda så är det lätt att flyta mellan utrymmena. På Sommarnojen.se finns smarta Attefallshus med bastu.

Dessa små hus är också perfekta för en sommarstuga eller övernattningsmöjligheter för släkt och vänner. Du kan bygga dem hela fyra meter från mark till taknock, tillräckligt högt för en och en halv våning. Med ett loft kan du komma upp i ganska stor boyta. Har du barn som börjar bli vuxna kan detta vara ett bra sätt för dem att klara sig medan de läser vid universitetet eller kommer igång i arbetslivet. De har sin frihet men ändå ett tak över huvudet som inte kostar skjortan. Vackra hus i skärgården går att spana in här.

Utnyttja huset maximalt

Om du vill använda huset för ett året-runt boende så kräver det naturligtvis lite extra omtanke. Isolering och uppvärmning måste vara anpassat till detta. Förvaring kan planeras på flera ställen runt om i huset, allt för att utnyttja det utrymme som finns. En bra arkitekt kan göra underverk med de nästan 40 kvadratmeter du kan ha till ditt förfogande.

Vissa gör taket platt och sätter upp ett räcke runt omkring. På detta sätt får du en enorm altan för att umgås under sommarhalvåret. Om du sedan också bygger en veranda nere på marken så har du gott om plats för att leva. Allt du behöver veta om Attefallshus. Läs mer i denna artikel från Expressen.

Det är ganska perfekt att ha ett Attefallshus för hemmakontoret. Allt fler jobbar hemifrån och driver en hel verksamhet från det privata hemmet. Med en separat byggnad blir det lätt att ha kunder som kommer och går utan att familjen störs. Förutom att du själv kan stänga dörren om kontoret och gå hem. Något som inte är lika lätt när du jobbar i vardagsrummet eller köket inne i villan.

Läckra hus för alla smaker

Det kan vara en utmaning att inreda ett litet hus, men en mycket rolig sådan. Ljusa färger och stora fönster gör så att det verkar större än det är. Vissa modeller är i vinkel, de måste ju inte vara ett enda stort utrymme. Detta skapar kontraster och andra möjligheter. Hyllor och skåp som klättrar uppåt på väggarna ger dig gott om plats för alla saker. Eller så fyller du upp huset med sköna soffor och gör ett härligt TV-rum av det.

Med andra ord så finns det en hel del att göra med ett Attefallshus. Det är en lagom storlek för att det ska få plats på de flesta tomter utan att helt ta över. Men ändå med gott om plats inuti. Aftonbladet skriver i denna artikel om elva prisvärda Attefallshus. Som med allt annat så får du balansera din budget med vad du vill ha. Priserna kan variera ganska rejält, allt från de allra billigaste som du bygger själv till läckra lyxbyggnader.

243-6-2-attefallshus-praktiska-snygga

Utnyttja de möjligheter som finns

Att kunna bygga utan bygglov gör det enklare att få lite extra utrymme. Naturligtvis finns det regler att följa, men det är inga större problem. Detta ger dig chansen att verkligen utnyttja din tomt och skapa större plats för din familj. Precis som med Friggebodarna så måste inte alla kvadratmeter utnyttjas i ett och samma hus. Du kan ha flera Attefallshus på tomten, bara den totala ytan inte överskrider 25 kvadratmeter.

Med lite planering kan du alltså få ett alldeles perfekt hem med allt vad du behöver. Om det är byggstopp på villan så kan hela familjen spilla ut i ett Attefallshus. Du slipper se cyklar och mopeder som står ute och blir förstörda, allting kan vara inställt bakom en dörr. Eller så är det äntligen möjligt att ha en riktig verkstad där du kan jobba med alla de projekt som är så roliga. När gäster kommer på besök så måste de inte sova i vardagsrummet utan kan ha sitt alldeles eget lilla boende.

Möjligheterna finns där och det är upp till dig hur du ska använda dem på bästa sätt. Med alla de modeller som finns av Attefallshus är det inte alls svårt att hitta något som passar bra. Priserna är rimliga och fördelarna många. Det är inte så konstigt att allt fler beställer sitt hus.