Därför storsatsar småföretagare på balkongrenovering

574-6-1

För många är balkongen en av de viktigaste detaljerna i lägenheten. Den tillåter dig att komma ut i friska luften, även om du bor flera våningar upp i luften. Många inreder den som vilket annat rum som helst, speciellt om den är inglasad. Här ute kan du verkligen njuta av sommaren och slappna av efter en lång dag på jobbet. Flera av de äldre byggnaderna runt om i städerna satsar nu på renovering av balkongerna, för att de ska hålla i många år till.

Det är vanligt att regelbundet kontrollera balkongerna och se att kvaliteten är tillräcklig. Speciellt i de äldre byggnaderna som restes på den tiden då betongen inte var lika bra som idag. Men även villor som har en balkong måste inspekteras och underhållas, så att du kan fortsätta använda denna så viktiga del av huset. Detta görs ofta i samband med andra inspektioner och reparationer.

Renovera hus och balkong

Om du ändå ska renovera fasaden eller resten av huset så kan det vara lika bra att inkludera balkongen. Det som är viktigt här är att allt blir gjort på ett professionellt sätt. Vissa balkonger sitter många meter över marken och måste helt enkelt vara starka och hållbara. Balkongrenovering av hög kvalitet ger ett resultat som håller länge. Förutom att det är en fråga om säkerhet så är det också en investering. Ingen vill kosta på dyrt underhåll oftare än nödvändigt. Så därför är det bättre att göra det ordentligt redan från början.

Samtidigt så är det ju inte bara balkongerna som måste underhållas. Hela fasaden är en viktig del av huset. Till att börja med så är det estetiskt tilltalande när du har ett väl skött hus med en snygg fasad. Men framför allt så skyddar det byggnaden mot väder och vind. Det räcker med en liten droppe vatten eller fukt för att det snabbt kan sprida sig och skapa stora problem. Ett flertal företag utför fasadmålning i och runt Stockholm och behovet är stort. Ibland kan det räcka med att reparera och fixa delar av fasaden. Men ibland så måste den renoveras och målas om helt och hållet.

574-6-2

Ta balkongerna på allvar

Det är inte alls ovanligt att balkongerna blir utslitna fortare än själva huset. Detta kan ha flera olika anledningar. En av dessa är felaktiga reparationer. Därför är det absolut nödvändigt att ha kunnig personal på plats för att ta hand om balkongerna. Ofta är det allra bäst att bygga helt nytt, men det går också att reparera eller sanera dem. Då är det viktigt att respektera de material som redan finns och bygga i kombination med dem. Vestmanlands Läns Tidning skriver här om vikten av balkongrenovering för att upprätthålla säkerheten.

Förberedelser är grundläggande för en ordentlig balkongrenovering. Balkongerna kan inte användas under arbetets gång så de boende måste informeras. Vissa delar av processen kan också vara nog så bullrig, så en god tidsplanering är nödvändig. De som bor i huset ska veta när de kan förvänta sig oväsen men också när det är någorlunda fridfullt. En del ger hyresreducering under arbetets gång eftersom en del av hemmet inte kan brukas.

Bra tillfälle för utveckling

För den som är duktig på byggarbete kan ett eget företag som siktar in sig på balkongrenovering vara ett alternativ. Gärna då ett team av medarbetare som alla för med sig en viss expertis till firman. Mycket av arbetet försiggås på den tid av året då betongen kan härdas, det vill säga inte när det är för kallt. Samtidigt så vill de flesta respektera det faktum att balkongen kan vara central för att kunna njuta av sommaren. Med andra ord är det en kortare period som lämpar sig allra bäst för detta arbete, men då är det desto intensivare. Dagens Industri rapporterar i denna artikel om hur balkongrenovering är en viktig uppgift för många småföretagare.

För att kunna hävda sig i konkurrensen gäller det att vara riktigt duktig. God kundservice kommer också att stå sig väl för det är jobbigt med hantverkare i huset. Plus att det är obekvämt att vara utan balkongen, även för en kortare tid. Därför så klarar sig de företag som tar hänsyn till de boende mycket bättre. Alla vet att buller och damm kommer att försvinna så fort som möjligt, och lämna efter sig en snygg, säkrare balkong.

574-6-3

Utsidan av huset en viktig del av helheten

Vissa hus ger dig en känsla av hemtrevnad eller elegans. Du mår bra redan när du kliver in i hallen, och intrycket bara fortsätter att växa till sig. Naturligtvis har familjen som bor inne i huset eller lägenheten en stor roll i denna känsla. Men även utsidan av huset, fasaden och balkongen, kan ge dig en försmak på vad du kan förvänta dig. Det kan vara lite skillnad om det handlar om en villa eller en stor byggnad med flera hundra lägenheter. Ett större komplex vittnar om husägarens kompetens och intresse.

Men intrycket är alltid en viktig del av helheten. Därför är det många som månar om sin fasad och sina balkonger. De vill att deras hus ska vara en prydnad i samhället. Samtidigt så handlar det ju om deras investering, och en önskan om att huset inte ska ge efter för elementens påtryckningar. Allt detta kan kombineras till en inbjudande och välkomnande byggnad där folk kan känna sig väl till mods.

Aftonbladet rapporterar här om vackra fasadmålningar i Krakow. Detta är ett annat sätt att smycka en byggnad. I vissa tråkiga områden där det är fullt av stora gråa hus så kan myndigheterna släppa graffiti artisterna lösa. Dessa färgglada fasader gör stor skillnad och ger folk något att se på. De lyfter stämningen och kan leda till flera positiva resultat.

Snygga balkonger året om

Det är få lägenheter som inte har en balkong och dessa är inte alls så eftertraktade. Även om den är liten så tycker de flesta att det är skönt att kunna komma utomhus. Vissa områden har tävlingar om vem som pyntar sin balkong allra mest, och en del är verkligen imponerande. Du kan ha en riktig trädgård därute med både blommor och örter, eller tomater och annat gott.

En väl renoverad balkong är både snygg och hållbar. Du kan vara säker på att ingenting händer. Ingen kommer att få bitar av betong i huvudet eller ännu värre saker. Detta är ett stort ansvar och därför ska du välja noga vem som ska få ta sig an din balkongrenovering. Men om det görs väl redan från början så kan du ta det lugnt i bra många år. Hela tiden är det bra att kontrollera balkongerna för slitage, men du kommer inte att hitta mycket.

Göra ett gott, hållbart intryck

Att renovera fasader och balkonger är helt klart inte ett litet jobb. Hela huset måste förberedas och det krävs maskiner eller byggställningar. Under en viss period verkar det vara ett ordentligt kaos, men ganska snart så tittar det nya huset fram. Om det varit lång tid sedan sista fasadrenoveringen så blir det ett imponerande intryck. En fasadrenovering kan göra huset helt fantastiskt. Förutom det fina intrycket så kommer huset naturligtvis att kunna klara av klimatet igen. Inga sprickor eller puts som ramlar ner utan det blir helt tätt och fint. Det lönar sig verkligen att renovera både fasad och balkonger.