Därför tar även näringslivet sportlov

747-1

Det är inte alla länder som har sportlov så det är verkligen något att uppskatta. En hel vecka då du kan ägna dig åt vad som helst, och framför allt njuta av vintern. Många väljer att åka skidor under denna vecka, antingen utomlands eller i en av de fina svenska anläggningarna. Helt klart är inte de svenska bergen lika höga som alperna men du kan ha mycket roligt där också.

Ett alternativ är att hoppa över skidåkningen och kanske besöka en storstad. Många europeiska städer är mycket trevliga vintertid, inklusive de inhemska. Det är en alldeles speciell känsla att komma till en stad när det ligger snö eller är lite kallare. Sedan finns det också de som väljer att åka långt bort dit det är varmt, det gäller att utnyttja den korta veckan.

Vinter i Stockholm

Den svenska huvudstaden är ett utmärkt exempel på trevliga vinterstäder. Tycker du om att leka med snö och is så har du flera bra tillfällen här. Skridskoåkning, eller varför inte en dag med pulka i en av de stora parkerna? Stockholm är fullt av grönområden som är nästan lika fina när det är kallt som sommartid. Men framför allt så kommer många till denna stad för det stora kulturella utbudet samt nöjeslivet. Det är fullt av museer och annat roligt som du kan göra även när det är kyligt ute. Du kan fira sportlov i Stockholm och bo på härliga Hotel Kungsträdgården.

Genom att bo centralt så kan du gå till de flesta ställen du vill besöka. Det är också nära till bussar och spårvagn. Detta gör att du kan utnyttja din vecka fullt ut, och inte missa någonting. Naturligtvis finns det också andra lov när det kan vara roligt att besöka huvudstaden. På den här sidan hittar du boende för att fira påsk i Stockholm och njuta av allt som staden har att erbjuda. Här finns det så mycket att göra att du bör skriva en lista för att hinna med allt som du verkligen vill hinna med.

747-2

Alla behöver lite ledigt

Det är skönt med en paus då och då. Sportlovet infaller ganska lagom efter jul och nyår, samtidigt som du har några veckor kvar till påsk. De flesta har behov av att slappna av lite och ta hand om sig själva. Många familjer reser som sagt bort under sportlovet vilket avspeglas på många arbetsplatser. Det blir tomt i både ledningen och nere på golvet. Egentligen är detta ett bra tecken på att folk insett vikten av att ha ledigt någon gång ibland. Expressen rapporterar här om hur även näringslivet tar sportlov.

Hur du firar sportlov kan variera, och här syns ibland klasskillnader. Det blir allt svårare för låginkomsttagare att låta sina barn delta i sporter av olika slag. Att åka skidor kostar en slant, även om du gör det på hemmaplan. En del har helt enkelt inte råd att göra vissa saker. Naturligtvis kan du alltid ha roligt med sådant som är gratis. Men just i samband med att alla andra åker bort så kan det kännas lite hårt. Aftonbladet skriver här om att tänka på ekonomin under sportlovet.

Plats för de flesta

Trots att sportlovet läggs under olika veckor för att det ska bli lättare för semesterorterna så kan det dock bli en del folksamlingar. Skidbackarna är fulla och du får stå ett tag för att vänta på liften. Detta problem finns ju inte om du väljer andra sorters semesterresor, storstäderna till exempel har plats för alla. Men genom att välja lite smart kan du undvika de värsta folkmassorna även på skidorterna. Expressen tipsar i den här artikeln om hur du får ett sportlov utan trängsel.

Det är klart att en del tycker det hör till sportlovet att trängas med andra. Du träffar folk och skaffar kanske vänskaper för livet. De flesta är mer avslappnade under dessa omständigheter, det är ju lov och semester. Många föräldrar sparar en semestervecka just för sportlovet så att de kan vara lediga tillsammans med barnen. Här har alla en chans att verkligen umgås och ha det roligt. Eftersom både stora och små tycker om vintersporter så är det en bra kombination.

Nyttan av sportlov

Helt klart så tjänar sportlovet ett gott syfte. Det ger alla barn en välförtjänt paus, en chans att ladda batterierna. Oavsett ålder så har alla behov av att koppla av helt och hållet någon gång ibland. Därför är det fint att se hur många vuxna som också väljer att ta sportlov. Att ta sig tid att tillbringa lite extra tid tillsammans med familjen. Åka utomlands till alperna eller hyra en stuga i de svenska fjällen. Eller åka till en storstad för att gå på museer och konserter. Det är inget fel i att stanna hemma heller, och gärna se till att göra något mysigt tillsammans.

747-3

Näringslivet tar sportlov för att de behöver det. Precis lika mycket som en helt vanlig Svensson. Att ha lite ledigt under vinterhalvåret kan vara uppfriskande. När det är jullov så är de flesta så upptagna med fester och släktingar att det inte blir lika mycket tid över till att bara leka eller sporta. Kanske behövs det också ett jullov först för att riktigt vila upp sig, äta och se på TV. För när sedan sportlovet kommer efter ett par månader så är de flesta redo för en mer aktiv semester.

Flera möjligheter till att ha det kul

Många sportklubbar eller fritidsgårdar anordnar också något speciellt under just sportlovet. De vet at många barn är hemma, men att föräldrarna kanske inte kan ta sig ledigt hela veckan. Därför utökar de sitt program och speciellt då utomhusaktiviteterna. Att åka pulka i Folkparken kan vara riktigt roligt och inte kostar det nånting heller. Det samma gäller flera museer som har gratis inträde för barn och där du kan sitta ner och äta din medhavda matsäck.

Det gäller alltså att planera lite för att ha det kul. Att utnyttja det som finns till hands, vare sig det är skidresor eller annat. För sportlovet ska utnyttjas maximalt så att alla kan gå tillbaka till jobb eller skola, redo att arbeta fram till påsk.