Därför vinner kvinnor ekonomiskt på att hitta nytt jobb

976-2

Det diskuteras ofta om löner och vem som ska ha vilken lön för ett jobb de utför. Detta är ett naturligt samtalsämne i samhället eftersom det faktiskt är så att alla måste jobba för att saker och ting ska gå runt. Att byta jobb då och då har dessutom blivit allt vanligare.

Tiden då de flesta stannade med en viss arbetsgivare under hela sitt liv och sedan tackades av med en guldklocka är till stor del förbi även om det såklart finns undantag. I genomsnitt byter man jobb ett par gånger under sitt liv och detta är på många sätt bra.

Fördelar med att byta jobb

  • Du får en ny utmaning vilket är bra för både hjärna och själ. Att tänka i nya banor hjälper en i både arbetslivet och privatlivet.
  • Du får oftast en högre lön och därför vinner kvinnor ekonomiskt på att hitta nytt jobb precis som män.

Det finns många lediga jobb inom ekonomi för den som är intresserad av jobb inom denna sektor. Detta har att göra med att alla företag är i behov av någon som kan ta hand om det mest centrala för att företaget i fråga ska kunna gå framåt och utvecklas, ekonomin.

För den som vill byta jobb idag är det inte bara arbetsförmedlingen som gäller. Många undersökningar visar att man håller på att gå ifrån detta för att istället hitta sina jobb via andra kanaler. Jobzone är ditt bemanningsföretag i Stockholm som många vänder sig till varje år och detta har att göra med att bemanningsföretag är ett utmärkt sätt att arbeta av ett flertal olika anledningar.

Fördelar med att jobba via bemanningsföretag

  • Du kan jobba flexibelt eftersom det finns kontrakt som gäller femtio procent, hundra procent och även sjuttiofem procent. Har du små barn hemma kanske du vill arbeta annorlunda än om du har kommit en bit in i livet och har stora eller inga barn i hemmet.
  • Du kan åta dig längre eller kortare kontrakt beroende på vad som passar dig. Många tillsvidaretjänster erbjuds via bemanningsföretag men även kortare uppdrag. Allt beror på vad det är du söker och vad som passar in i just ditt liv.
  • Du har alltid en kontaktperson som kan hjälpa dig om du upplever några problem eller har frågor du vill ställa till en trygg person. Detta är i den stora majoriteten av fallen samma person även om du byter arbetsgivare och jobbar på en annan arbetsplats istället

Medias rapportering om bemanningsföretag

976-3

Det skrivs en hel del om just bemanningsföretag i tidningarna och detta har till stor del att göra med att det blivit ett nytt och mycket populärt sätt att anlita personal för arbetsgivarna. Upsala Nya Tidning  skriver i en artikel om hur kvinnor vinner ekonomiskt på att hitta nytt jobb och svaret på därför vinner kvinnor ekonomiskt på att hitta nytt jobb är något många vill ha reda på.

Aftonbladet skriver här om hur länge man bör jobba för att säkra sin pension och detta är ännu mer viktig läsning för den som vill försäkra sig om att man gör bra val för framtiden och inte bara för det som sker idag.

Tips när du ska välja bemanningsföretag

  • Ett bemanningsföretag är beroende av personal som vill arbeta för dem ute på olika arbetsplatser. Därför gäller det att se till att personalen trivs. Kolla upp alla företag du är intresserad av att börja arbeta hos för att försäkra dig om att det finns mycket positivt att säga om företaget i fråga. Genom att ta del av information från flera håll är det lättare att försäkra sig om att man gör ett bra val. Att byta jobb kan vara utmanande men detta är något bra för plånboken och därför vinner kvinnor ekonomiskt på att hitta nytt jobb.
  • Fråga runt i ditt nätverk om de har några tips. Många jobbar via bemanningsföretag idag så du kan kanske få de bästa tipsen från dem som känner dig väl. Frågar du personer som har ditt bästa för ögonen kommer du att kunna få svar du kan lita på.
  • Samla de frågor du har i en lista och mejla alla bemanningsföretag du är intresserad av att anlita direkt med dem. Alternativt kan du också be om ett möte för att träffa dem. De ska ta hand om dig och se till att du mår bra när du jobbar så det är viktigt att du får en god känsla när ni ses.
  • Läs igenom avtalet med företaget innan du skriver på. Då vet du precis vilka regler som gäller och slipper bli överraskad.

Därför vinner kvinnor ekonomiskt på att hitta nytt jobb

Du som är kvinna eller man vinner på att söka nytt jobb då det oftast innebär en högre lön. Det förtjänar du.