Lägre kostnader runt flytten

1858-1

Det kan vara nog så komplicerat att flytta. Du måste ändra adress, byta dagis och en rad med andra viktiga detaljer. Uppe på det ska du även packa ner allt du äger i kartonger, för att sedan ställa allt på plats i det nya hemmet. Det är inte så konstigt att en flytt ligger högt upp på listan över stressfulla situationer. Men det måste inte vara så, utan du kan boka in flytthjälp till rimliga priser. 

När du planerar flytten ska du också ta med i beräkningen din vardag. Det är en sak att flytta om du kan koncentrera dig bara på det. Men de flesta måste samtidigt gå till jobbet, hämta barnen på förskolan eller köra dem till ridhuset. Med andra ord så fortsätter ditt redan fullbokade liv, plus att du ska förbereda för flytten. Det allra bästa är därför att delegera och anlita utomstående hjälp. 

En trevlig och lugn flytt

Det är inte många som sätter ordet trevlig i samband med en flytt. Naturligtvis kan det vara härligt att äntligen få flytta in i din egen bostad. Eller så har verksamheten vuxit så mycket att det behövs nya kontor. Positiva anledningar till att flytta. Ändå så kan det vara jobbigt med det praktiska. Och det är här som en bra flyttfirma kommer in i bilden. De kan göra det tyngsta jobbet för dig, och ännu mer om du önskar det. Flytt & Städ – Lika som bär, ett känt namn inom flytt.

De flesta föredrar att packa själva. Dels så kan du göra det lite då och då, i alla fall sådant som du inte använder så ofta. Sedan är det ofta en fråga om pengar. Du gör lite själv och överlåter bärandet samt transportern på flyttfirman. Om du vill kan de göra allt, från att packa till att städa ur den gamla lokalen. Det är helt upp till dig hur mycket, eller lite, som du vill göra på egen hand. Klicka här om du vill veta mer. Priserna är rimliga nu för tiden och det kan löna sig att lägga över lite extra på någon annan. 

1858-2

Kostnader runt en flytt

Det är klart att det inte är gratis att flytta. Men även om du gör allting själv så måste du alltid betala. Så det gäller att jämföra vad du får när du anlitar en flyttfirma mot vad det kostar dig på olika sätt när du gör det på egen hand. Ibland kan du få långa kartonger av firman, medan du annars måste köpa eller hyra dem själv. De kan även ge dig bra tips om hur du packar på bästa sätt, samt tillhandahålla material för att skydda ömtåliga saker. Nu blir det billigare att flytta

Många ber familj och vänner om hjälp på själva flyttdagen. Du behöver kanske inte betala dem, men lite mat och dryck hör till. När alla faller ihop på soffan i det nya hemmet är det du som står för kostnaderna. Det kan också bli jobbigt om flera i vänskapskretsen flyttar och alla måste slita på sina lediga lördagar. Jämför därför det med professionella bärare som gör allting på nolltid. Och har med sig egna vattenflaskor. 

Även städningen kan vara värd att boka in med flyttfirman. För oavsett om du gör lite eller mycket själv så brukar du vara ganska trött när flytten är över. Att då behöva städa ur din gamla lägenhet så den går igenom besiktningen kan vara en onödig börda. Hela tiden så gäller det att begrunda inte bara kostnaderna men även hur mycket tid och energi du måste lägga ner på en viss uppgift. 

Jobba med flytt och städ

Det har kommit upp flera nya flytt-och städfirmor runt om i landet. Nu när du kan dra av dessa tjänster med RUT-avdraget så har det blivit vanligare att folk anlitar utomstående hjälp. Den allt mer växande trenden att satsa på dig själv har också lett till att folk vill ha mer tid till viktigare saker. Samtidigt så är dessa yrken utmärkta för den som vill komma igång på egen hand. Fortfarande finns det dock en del fördomar, men de håller på att fasas ur. Många utlänningar jobbar med kontorsstädning. Men även många svenskar, för det är ett bra jobb där du kan ha en framtid. 

En av skillnaderna är att städare ofta är utbildade idag. De skickas inte bara ut med mopp och trasa utan får lära sig hur man ska göra rent. Dels för att det ska bli hygieniskt och verkligen rent, men även hur de ska kunna skydda sig mot skador eller förslitningar. Bara för att du jobbar med ett fysiskt krävande jobb betyder det inte att du ska ignorera din kropp. 

1858-3

Det samma gäller flyttfirmor. Helt klart krävs det muskler för att jobba med att bära. Men det är också en stor del teknik. Hur du lyfter och bär kan göra stor skillnad för din kropp. Även om du bär tunga kartonger från hus utan hiss så kan du klara dig utan några skador. Ibland krävs det också en del utrustning som gör det enklare att klara av bördorna. 

Billig och bra flytt

Det är bäst att börja planera en flytt i god tid. I alla fall om du har chansen, för det är lätt hänt att stressen ökar ju närmare datumet du kommer. Till och med flyttdagen bör bokas in i god tid. Många vill flytta på helgen, så flyttfirman blir snabbt fullbokad. När du väl har bestämt dig för att flytta kan du börja rensa ur hemmet. Detta är speciellt viktigt om du bott där ett tag. Alla har en tendens att samla på sig saker som egentligen inte behövs. Det är lättare att packa om du har allt under kontroll. 

Om du har plats kan du även börja lägga ner saker i kartongerna långt innan det är dags för flytt. Ställ undan dem vartefter så du bara har det viktigaste kvar. Familjen kan anpassa sig ett par veckor, om det innebär att flytten blir mindre stressig. Ett alternativ är naturligtvis att låta flyttfirman packa allt. Det är ofta vanligt när ett kontor ska flyttas. Nu när det är billigare med flytt kan du tillåta dig att ta det lite lugnare.