Hotellkedja startar lyxflyg till Kina 

Kina har verkligen vuxit som destination de senaste åren och miljontals resenärer har upptäckt detta fascinerande land. Det finns flera sätt att komma hit på, och även för att ta sig runt. En del har längre tid än andra, eller så har man olika budget. Med det nya lyxflyget till Kina har charterresorna tagits till en helt ny nivå.

228-5-lyxflyg-kinaDetta enorma land är en salig blandning, med inslag av både historia, kultur och nöjen. Dels finns de stora städerna, där man kan se mer människor på en dag än man gör hemma på ett år. I alla fall känns det så när man går runt på gatorna, omgiven av miljontals av kineser och andra nationaliteter. Men Kina är också ett underbart landskap, där man odlar ris och andra exotiska produkter runt om i landet. Allt detta och mer därtill kan man uppleva med en Kina resa.

Resa till Kina

Det finns som sagt ett flertal olika alternativ för en Kina resa. De flesta har nog inte råd med lyxflyget, där champagne och rysk kaviar flödar. Men en helt vanlig resa, med en bra guide och trevliga hotell uppehåll är något som ligger inom räckhåll för alla. Vissa researrangörer lyssnar på sina kunder och gör allt de kan för att skräddarsy resan. De har kunniga guider som gör att besöket blir så mycket rikare. När man reser själv kan det vara lätt att hamna i långa köer och missa en del av det rika utbudet. Den som är intresserad hittar rundresor till Kina på den här sidan.

Förutom rundresor så finns det också renodlade stadsturer. Många reser till Kina eller närliggande länder för jobbet och vill passa på att se lite när man ändå är i regionen. Peking och Shanghai hör till de största och mest populära städerna, men det finns också annat att besöka. I Peking har man flera historiska platser att besöka, och en hel del av dessa återfinns på världsarvslistan. Läs mer på Kinaupplevelser.nu.

Ett besök i Kina är något en person aldrig glömmer. Det är stort och omfattande, alldeles speciellt och definitivt annorlunda än det man är van vid hemifrån. Kulturen är rik och gammal, vissa seder har funnits i flera tusen år och är fortfarande aktuella. Maten är helt fantastisk och varierar mycket mellan de olika regionerna och städerna. Att prova på allt kan vara svårt, men med en bra guide kan man i alla fall komma igång med uppgiften. De vet var de bästa restaurangerna för olika specialiteter finns, och var atmosfären är autentisk och inbjudande.

En ny vridning på Kina resor

För många är det en dröm som uppfylls när de kan resa till Kina, och de gör allt för att den ska bli så givande som möjligt. Med en bra arrangör är detta möjligt och det brukar också vara bra att läsa på en del i förväg. Men sedan finns det en del resenärer som tycker att själva resan också ska vara speciell, att den är en del av upplevelsen. I denna artikel i Dagens Industri skriver man om hur en hotellkedja startar lyxflyg. De flyger till Kina, men en stor del av upplevelsen sker i luften, redan innan man nått fram till destinationen. Eftersom det kostar bra mycket att ta del i en liknande resa så är det något som bara är till för de mycket rika.

En vanlig Svensson, så att säga, satsar mer på att göra själva besöket i landet till det allra viktigaste. Att kunna se alla de sevärdheter som man läst och hört om i så många år. Den kinesiska muren, Himmelska templet och terrakotta soldaterna. Det är en helt annan sak att se och uppleva detta personligen istället för att bara se det på TV eller läsa om det i böcker.

Därmed inte sagt att en helt vanlig resa kan få en lyxig vridning. Med god planering och bokning genom den rätta arrangören så kan man få lite extra krydda på besöket. En middag på kinesiska muren är något alldeles speciellt. Privatchaufför och svensktalande guide är inte heller så dåligt. Väl genomtänkta rutter och inga turistfällor, shopping bara om man själv önskar det till exempel. En liknande Kina resa kommer att bli ett minne för livet och något man gärna gör om.